Details van de hond Sjakie

SjakieSjakieSjakieSjakie

We zijn voor SJAKIE op zoek naar leuke baasjes, waar al een hond aanwezig is. Sjakie heeft behoefte aan een...

Geplaatst door Claudia Kok op Woensdag 17 februari 2021
Geslacht
Reu
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
35-50cm
Leeftijd
1 jaar
Verblijfplaats
La Nucìa
Adoptie status
Nog steeds beschikbaar

Neemt u ajb GEEN contact op met het protectora via deze website of ons telefoonnummer.

Sjakie is een hondje van een andere stichting,  Stichting Terrenito Asos. Indien je contact zoekt over Sjakie, neem dan contact op met Anke Verberne of Claudia Kok

Sjakie is in augustus 2020 bij ons thuis (in Spanje) in opvang gekomen, hij was toen 4 maanden oud. Hij was samen met zijn broertje en een aantal andere honden weggehaald van een boerderij waar heel veel kippen werden gehouden. De twee pups bleken Parvo te hebben en zijn hiervoor direct behandeld in het asiel van Marita Rubio. 

Toen Sjakie bij ons kwam was hij erg klein en mager. Na 3 weken bij ons hebben wij hier in Spanje hele lieve (Nederlandse) mensen gevonden die hem hebben geadopteerd. Zij hebben veel met hem gedaan qua opvoeding en ze zijn ook met hem op diverse cursussen geweest. Zij woonden echter op een appartement en hadden geen andere dieren en zij merkten dat zij Sjakie hiermee tekort deden. Ondanks alle aandacht die hij kreeg, uitte dit zich toch in gedrag zoals dingetjes kapot maken en blaffen, wat ook weer klachten van de buren gaf.

Na goed overleg is Sjakie teruggekomen bij ons in de opvang. We hebben hier gezien dat Sjakie het prima doet en een gewone jonge en speelse puberpup is. Blaffen doet hij alleen om bezoek aan te kondigen en doet hij niet bovenmatig veel. Bezoekers kunnen overigens prima het erf op komen, die worden vriendelijk begroet. Hij kan dan wel wat lomp zijn in zijn enthousiasme, maar dit is goed te corrigeren. 

Sjakie is erg graag buiten en ook regen boeit hem niet. We denken dat er wat Spaanse Mastin in hem zit, wellicht met wat herder. Hij heeft aan zijn achterpoten aan beide poten een dubbele wolfsklauw, want hem best bijzonder maakt. Sjakie scharrelt graag buiten in de tuin rond, is gek op ballen en stokken kauwen en speelt graag met onze eigen hond(en). Hier maakt hij geen dingen kapot. We denken daarom dat een buitenruimte (grote tuin of erf/ terrein) en een gelijkwaardige speelkameraad (andere hond aanwezig) de belangrijkste voorwaarden zijn voor hem om een volgende adoptie te laten slagen.

Hij heeft echt behoefte aan een hondenvriendje, waar hij mee kan spelen, mee kan samenzijn en ook als voorbeeld kan aannemen. Dit moet geen klein fluffy hondje zijn, maar ook wel een hond van middelgroot tot groot formaat die ook wel een beetje wil spelen (Sjakie zelf heeft een schofthoogte van 60 cm en is nog niet uitgegroeid). Hij speelt hier ook wel met onze kleine hondjes, maar die zijn te oud om echt veel te spelen, dat respecteert hij, hij kent de hondentaal erg goed. Onze grotere podenco is echt zijn maatje en grote voorbeeld. Sjakie observeert veel wat zowel wij en de andere honden doen en hij leert erg snel. Hij heeft wel behoefte aan duidelijke regels, anders neemt hij een loopje met je, maar hij bedoelt het niet kwaad. Je kunt alles van hem afpakken, hij is een echte goedsul.

Naar andere onbekende honden buiten is hij onderdanig en speels. Hij is absoluut niet dominant, ook kleinere hondjes zijn hem de baas. Hij is heel sociaal met alles en iedereen, groot of klein, reu of teef, hij vindt alles gezellig. Of hij met katten kan, hebben wij nog niet getest, maar kan uiteraard wel getest worden. Hij zal er eerder nieuwsgierig naar zijn dan agressief, vermoed ik. Bij kleine kinderen zou hij in principe wel kunnen, want hij is erg lief, maar in zijn enthousiasme zou hij met zijn formaat ook wel te lomp kunnen zijn en ze omver kunnen lopen. Hij geeft graag kusjes door zijn hele snuit in je gezicht te duwen, dit doet hij ook bij onze honden en "knabbelt" de andere honden (andere hond een beetje groomen, verzorgen/ liefkozen). 

Buiten loopt hij hier eigenlijk altijd los (kan ook omdat ons huis meteen aan een natuurgebied grenst). Hij blijft goed bij je in de buurt, je hoeft hem eigenlijk nooit te roepen, want hij houdt mij en de roedel heel goed in de gaten. Hij komt als je hem roept. Hij kent ook diverse commandos zoals "zit" en "wacht". Aan de lijn kan hij nog wel eens trekken, zeker als hij een andere hond of een persoon ziet die hij graag even wil begroeten. Maar hij is heel leerbaar hierin, zeker met een snoepje erbij. Verder is Sjakie zindelijk en kan (wel samen met de andere hond) eventjes alleen thuis zijn. 

We hebben een klein stukje met hem gefietst (los) en dat vindt hij ook leuk, hij loopt lekker mee zonder tegen de fiets aan te komen. Sjakie is een actieve jonge hond, maar zeker niet bovenmatig actief. Lange wandelingen zijn geen enkel probleem, maar gezien zijn wat groffere bouw (achterhand heeft een beetje Mastin stand) lijkt het mij geen geschikte hond om intensief mee te gaan sporten zoals bijv. canicrossen. 

Sjakie heeft een chip, paspoort en alle entingen gehad, maar is nog niet gecastreerd (gaat wel gebeuren als hij iets ouder/ iets meer volgroeid is). 

Videos:

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Sjakie

Er zijn nog geen reacties over Sjakie.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie