Details van de hond Rockie

Nederland

Geslacht
Reu
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
leeftijd onbekend
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status
Nog steeds beschikbaar

Deze leuke jonge hond verblijft nog in Spanje.
Rocky is geboren in juni 2019 , weegt nu 18.5 kg, wordt een middenmaat tot grote middenmaat hond. Heeft zijn bloedtesten gehad die waren allemaal prima. Geent, gechipt en met paspoort. Castratie in overleg. Rocky is van een bevriende organisatie een van de vrijwillers is zo gek op hem dat ze heel graag een super fijn thuis voor hem vindt.
Hieronder zal ik haar omschrijving van Rocky geven, niet vaak zie je een zo uitgebreide omschrijving, dus lees en geniet.
Wanneer Rocky zijn match in Nederland gevonden heeft komt ze hem persoonlijk brengen! 

Hallo, mijn naam is Rocky!

Tot nu toe heb ik nog niet zoveel geluk gehad in mijn korte leventje. Toen ik slechts 3 maanden oud was bracht mijn baasje (een zwerver) me naar het asiel. Ik had mijn pootje gebroken en hij kon niet meer voor me zorgen. Hij wilde de medewerkers van het asiel niet vertellen wat er was gebeurd en ik ben het gelukkig alweer vergeten. Het asiel had het geld niet om zo´n dure operatie te betalen maar gelukkig waren er vele lieve mensen zoals jij die geld doneerden zodat ze een trauma dierenarts konden betalen om mijn pootje te opereren. Gelukkig was de operatie een succes en mijn pootje is volledig hersteld! De revalidatie was daarentegen wel een beetje zwaar omdat ik veel moest rusten en ik kan je zeggen dat is niet gemakkelijk voor een puppy. Helaas sloeg het noodloot weer toe. Door mijn verminderde weerstand werd ook heel erg ziek van het parvovirus, het was ´touch and go´ maar ik ben een kleine vechter en doorzetter en ik heb het overleefd.

En nu…nu ben ik helemaal gezond!!!!! Dit maakt me zo blij omdat ik eindelijk kan doen wat ik al heel lang wil doen: rennen en spelen. Ik kan heel goed met andere honden opschieten. Ik speel graag met ze en als ik nieuwe honden ontmoet tijdens de wandeling, negeer ik ze of groet ik ze op een vriendelijke manier.

En mensen? Ik ben ook erg sociaal met mensen en ik hou van hun aandacht en knuffels. Als ik iemand niet ken, kan ik in het begin een beetje onzeker en terughoudend zijn en soms blaf ik dan. Echter ik ben echter niet lang onzeker, als je een beetje geduld met me hebt en ik je aandachtig mag besnuffelen en verkennen dan is het ijs snel gebroken. En als we dan ook samen een klein wandelingetje hebben gemaakt zijn we al snel beste vrienden. En, als we eenmaal vrienden zijn, dan ben je het middelpunt van mijn leven. Ik blijf dicht bij je en verlies je nooit uit het oog. Ik ben ook een ´pleaser´, dus luister ik aandachtig naar wat je zegt en probeer het te doen.
En, als we eenmaal een team zijn, jij en ik, is er geen limiet aan wat we samen kunnen doen en bereiken. Ik vind het heerlijk om met je te rennen en te spelen en ik draag ook graag stokjes voor je. Het liefst breng ik samen met jou de tijd door op mijn favoriete plekken, daar waar het lekker rustig is, zoals in het bos, op het strand of in de bergen. Ook ben ik dol op autorijden en kijk graag door het raam naar de wereld die aan ons voorbij zoeft.
Als we naar drukkere plaatsen gaan, volg ik je gehoorzaam en loop ik heel braaf met de riem aan je zijde, zonder te trekken.

Ik voel me comfortabel in ons huis, ik ben zindelijk, ik hou ervan om mezelf tegen je aan te krullen of in mijn hondenbedje te gaan liggen om met mijn speeltjes te spelen. Ook kan je mijn hele lichaam overal aanraken, zelfs een wasbeurt onderga ik braaf en, ondanks alle behandelingen die ik heb doorstaan, ben ik ook braaf bij de dierenarts, ik moet hem natuurlijk van te voren wel eerst even leren kennen.

Ik ben nog heel erg jong en net als alle jonge honden, zijn er nog dingen die ik moet leren. Ik begroet je af en toe nog al onstuimig en ook speel ik nog wat ruig, en soms vergis ik me nog tussen de bal en jou hand. Dus ik moet nog van je leren om me af en toe te wat te beheersen. Ik wil graag begrijpen wat je me leert en ik ben erg slim, dus ik doe snel wat je me vertelt.

Omdat ik zoveel tijd van mijn jonge leven in een kooi heb doorgebracht, nemen mijn vrienden van het asiel me af en toe mee op wandelingen naar verschillende plaatsen, zodat ik kan wennen aan de wereld buiten de vier muren van mijn kooi. Eerst was ik een beetje overweldigd, maar mijn zelfvertrouwen neemt elke dag toe. Ze zeggen dat ik me heel goed gedraag en dat ze erg trots op me zijn.
Ze vertellen me ook dat ik heel mooi en origineel ben en dat mijn superzachte vacht hele mooie kleuren heeft. Je zult zien dat mijn rechteroor een kleine snee heeft. Het is een herinnering aan mijn ongelukkige verleden, maar ik herinner het me al niet meer, ik ben gelukkig en het beste moet nog komen!!

Ik droom ervan om voor altijd bij jou te zijn, omringd door geduld en liefde, van lange wandelingen samen met jou in de natuur, van een warm hondenbedje s nachts en van lekker knuffelen als we samen zijn. Het zou geweldig zijn als je ervaring met honden hebt omdat ik dan van je leren. Als er een hondenvriendje of vriendinnetje is om mee te spelen zou dat ook geweldig zijn. Kleine kinderen wellicht beter niet want ik zou ze per ongeluk pijn kunnen doen door mijn ruige manier van spelen. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten! Als je me leert kennen word je zeker verliefd op me en ik beloof dat ik je veel liefde en plezier zal geven!

www

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Rockie

Er zijn nog geen reacties over Rockie.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie