Details van de hond Inca

La Nucìa

IncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaIncaInca
Geslacht
Teef
Ras
Podenco
Grootte
> 50cm
Leeftijd
2 jaar
Verblijfplaats
La Nucìa
Adoptie status

Beschikbaar

Deze prachtige podenco dame werd in het hok bij het asiel gedumpt. Ze is doodsbang. 

Inca werd samen met Flash anoniem achtergelaten in de buitenkennel van het asiel. Beiden zijn ze nog erg schuw en liggen graag bij elkaar in hun beschutte hokje in één van de parken.

Inca en Flash zijn Podencos. Een honderas dat in Spanje gefokt werd voor de jacht. Helaas worden ze daar vandaag de dag nog steeds voor misbruikt. Gevolg is dat zij ontzettend snelle en beweeglijke honden zijn met enorm jacht instinct die maar wat graag een sprintje trekken. Een nieuwe eigenaar moet er dus voor zorgen dat zij dagelijkse beweging geven en bij voorkeur een anti ontsnappings tuig gebruiken indien aangelijnd. Een wegrennende podenco proberen in te halen is immers voor een mens absoluut onmogelijk.

Een bijkomende eigenschap van podencos is dat ze een heel erg zacht karakter hebben, ze zijn ontzettend lief naar mensen en gaan heel goed met kinderen. Kortom, ook Inca  zal een perfekte familie hond zijn voor het gezin dat haar besluit te adopteren.

:

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Inca

Er zijn nog geen reacties over Inca.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie