Adopties in Nederland

Op het vliegveld, de reis gaat beginnen.

U woont in Nederland en heeft interesse in een van onze honden.

Wanneer u interesse hebt in één van onze honden kunt u onderaan de gegevens van de hond "meer informatie" klikken of u kunt een bericht sturen aan info@sphoek.com.

U kunt ons ook meteen alvast het één en ander over uzelf vertellen en uw naam, adres, leeftijd, telefoonnummer, uw gezinssamenstelling, of er andere dieren bij u wonen en hoeveel uur per week het dier alleen moet doorbrengen.

Wij zullen contact met u opnemen en proberen in te schatten of er een goede match kan zijn tussen u en het dier. Tot de aankomst in Nederland zullen we u telkens informeren hoe het met uw aankomende gezinslid gaat. We proberen regelmatig nieuwe foto 's te sturen en zelfs het maken van een video behoort tot de mogelijkheid.

REALISEERT U ZICH DAT WANNEER U EEN HOND BIJ ONS ADOPTEERT U ER TWEE REDT. UW HOND MAAR OOK DE HOND DIE WE DAN WEER IN ZIJN OF HAAR PLAATS KUNNEN OPNEMEN.

Adoptiekosten

Voor een hond naar Nederland is EUR 315,= dat is inclusief:

  • Ontworming
  • Vaccinaties
  • Geïmplanteerde identificatiechip
  • Bloedonderzoek; er wordt bij volwassen honden getest op leishmania en Erlichia
  • Europees hondenpaspoort

Sterilisatie van volwassen teefjes (dat is na de eerste loopsheid) gebeurt standaard bij het asiel in Spanje en is daarom bij het adoptiebedrag inbegrepen. Het grootste gedeelte van onze reuen die op volwassen leeftijd naar NL komen zijn gecastreerd. Uitzonderingen daargelaten.

Betaling

Uiterlijk binnen een week na aankomst in Nederland dient het adoptiebedrag over gemaakt te zijn op ING rekening van Sphoek
IBAN NL40INGB0005232838 - BIC INGBNL2A
Ten name van Sphoek Eindhoven, onder vermelding van de naam van de hond.

Aangekomen in Nederland. Ontmoeting met de vluchtbegeleiders
Ontmoeting met het nieuwe baasje

Extra onderzoeken

Wanneer u een hond die nog in Spanje is wilt adopteren en uit wilt sluiten dat hij of zij slechte heupen heeft, bieden wij de mogelijkheid om vooraf de heupen te laten röntgenen. Op die manier heeft u meer zekerheid of deze in orde zijn. U kunt dit laten doen voor EUR 75,=. Graag vooraf te voldoen.

Daarna kunt u beslissen of u de hond wel of niet wilt adopteren. Alleen zo heeft u zekerheid dat de heupen en of ellebogen in orde zijn.

Uiteraard kunnen wij naar wens allerlei onderzoeken laten doen, tegen het tarief dat het asiel moet afrekenen. Dat bedrag is altijd lager dan u als particulier zou betalen.

Ondanks dat het asiel waar wij mee samenwerken propvol zit, gaan wij bij het plaatsen van onze honden zo zorgvuldig mogelijk te werk. Bij twijfel van onze kant behouden wij ons het recht voor om te weigeren een hond te plaatsen.

Normale hondeheupen

Mediterrane ziektes

Veel mensen zijn bang om een hond uit het buitenland te adopteren en hebben als argument de ziektes die deze honden kunnen hebben.

Dat klopt inderdaad. Maar realiseert u ook dat er heel veel honden in NL rondlopen die al eens met hun baas op vakantie zijn (zuid-Belgie/Frankrijk etc) geweest en daar zonder dat iemand het in de gaten had op bijvoorbeeld een terrasje besmet zijn geraakt.

Dus wanneer u in Nederland een hond aanschaft bestaat ook de mogelijkheid dat deze hond een ziekte bij zich draagt.

Onze honden zijn vaak mixjes en daardoor veel sterker dan de vaak doorgefokte rashonden en kunnen met Mediterrane ziektes stokoud worden.

Verlangend naar een betere toekomst

In Nederland zitten de asielen vol

Hebt u al eens gekeken of in de Nederlandse asielen een hond zit die bij u past? Mochten u daar niet kunnen slagen hopen we dat u een buitenlandse hond een kans geeft.

In Nederland worden jaarlijks gemiddeld 180.000 honden aangeschaft. In de Nederlanse asielen komen gemiddeld 20.000 en nu tijdens de crisis naar schatting 21.000 honden terecht. Dit betekent dat jaarlijks bijna 159.000 mensen elders een hond aanschaffen. Een aantal van hen hopenlijk via ons.

Honden onder de aandacht

Makeda
Zie Details
Makeda
> 50cm La Nucìa

Ze heeft geen leuk leven gehad tot nu toe. Ze vertrouwt mensen niet echt. Ze laat zich wel lief aaien en je kunt al wel een band opbouwen met haar. Makeda is een rustige Mastin en een goede moeder voor haar pups. Ze heeft 6 pups en in haar kennel hoor ...

Thor
Zie Details
Thor
> 50cm La Nucìa

Thor is een kruising van een Mastin en een Kaukasische herder. Zijn baasje heeft hem naar het asiel moeten brengen, omdat hij serieuze persoonlijke problemen heeft. Hierdoor kan hij niet meer voor deze enorme hond zorgen.Het is een sterke hond die niet ...

Malia
Zie Details
Malia
> 50cm La Nucìa

Malia leefde op het platteland met andere honden, uiteindelijk werd ze alleen achtergelaten in een jachtgebied. Mensen die daar in de buurt wonen hebben haar naar het asiel gebracht, omdat er geruchten gingen dat Malia gedood zou worden. Ze is wat ...

KitKat
Zie Details
KitKat
35-50cm La Nucìa

Kit Kat werd samen met Milkyway en Snickers in de buitenkennel van het asiel achtergelaten. We denken dat Milkyway zijn zus is. Het is een prachtige hond met korte pootjes. Hij nog bang voor mensen, maar met veel geduld en liefde verwachten we dat het ...

Cote
Zie Details
Cote
0-35cm La Nucìa

Cote is een heel bijzondere hond. Hij leefde op straat sinds zijn geboorte. We wisten hem te vangen toen hij in een pijp viel en vast kwam te zitten. Hij is niet erg sociaal met mensen, maar hij kan goed overweg met andere honden. Hij heeft een vriend ...

Rudo
Zie Details
Rudo
> 50cm La Nucìa

Rudo en zijn broer Goofi werden door hun eigenaar naar het asiel gebracht. Hij had ze nooit gevaccineerd, geen papieren voor ze en ze ook nooit getraind of opgevoed.Dat is voor zulke grote pups wel een probleem, want ze wisten niet hoe ze met andere ...