Adopties in Nederland

Op het vliegveld, de reis gaat beginnen.

U woont in Nederland en heeft interesse in een van onze honden.

Wanneer u interesse hebt in één van onze honden kunt u onderaan de gegevens van de hond "meer informatie" klikken of u kunt een bericht sturen aan info@sphoek.com.

U kunt ons ook meteen alvast het één en ander over uzelf vertellen en uw naam, adres, leeftijd, telefoonnummer, uw gezinssamenstelling, of er andere dieren bij u wonen en hoeveel uur per week het dier alleen moet doorbrengen.

Wij zullen contact met u opnemen en proberen in te schatten of er een goede match kan zijn tussen u en het dier. Tot de aankomst in Nederland zullen we u telkens informeren hoe het met uw aankomende gezinslid gaat. We proberen regelmatig nieuwe foto 's te sturen en zelfs het maken van een video behoort tot de mogelijkheid.

REALISEERT U ZICH DAT WANNEER U EEN HOND BIJ ONS ADOPTEERT U ER TWEE REDT. UW HOND MAAR OOK DE HOND DIE WE DAN WEER IN ZIJN OF HAAR PLAATS KUNNEN OPNEMEN.

Adoptiekosten

Voor een hond naar Nederland is EUR 425,= dat is inclusief:

  • Ontworming
  • Vaccinaties
  • Geïmplanteerde identificatiechip
  • Bloedonderzoek; er wordt bij volwassen honden getest op leishmania en Erlichia
  • Europees hondenpaspoort

Sterilisatie van volwassen teefjes (dat is na de eerste loopsheid) gebeurt standaard bij het asiel in Spanje en is daarom bij het adoptiebedrag inbegrepen. Het grootste gedeelte van onze reuen die op volwassen leeftijd naar NL komen zijn gecastreerd. Uitzonderingen daargelaten.

Betaling

Uiterlijk binnen een week na aankomst in Nederland dient het adoptiebedrag over gemaakt te zijn op ING rekening van Sphoek
IBAN NL40INGB0005232838 - BIC INGBNL2A
Ten name van Sphoek Eindhoven, onder vermelding van de naam van de hond.

Aangekomen in Nederland. Ontmoeting met de vluchtbegeleiders
Ontmoeting met het nieuwe baasje

Extra onderzoeken

Wanneer u een hond die nog in Spanje is wilt adopteren en uit wilt sluiten dat hij of zij slechte heupen heeft, bieden wij de mogelijkheid om vooraf de heupen te laten röntgenen. Op die manier heeft u meer zekerheid of deze in orde zijn. U kunt dit laten doen voor EUR 75,=. Graag vooraf te voldoen.

Daarna kunt u beslissen of u de hond wel of niet wilt adopteren. Alleen zo heeft u zekerheid dat de heupen en of ellebogen in orde zijn.

Uiteraard kunnen wij naar wens allerlei onderzoeken laten doen, tegen het tarief dat het asiel moet afrekenen. Dat bedrag is altijd lager dan u als particulier zou betalen.

Ondanks dat het asiel waar wij mee samenwerken propvol zit, gaan wij bij het plaatsen van onze honden zo zorgvuldig mogelijk te werk. Bij twijfel van onze kant behouden wij ons het recht voor om te weigeren een hond te plaatsen.

Normale hondeheupen

Mediterrane ziektes

Veel mensen zijn bang om een hond uit het buitenland te adopteren en hebben als argument de ziektes die deze honden kunnen hebben.

Dat klopt inderdaad. Maar realiseert u ook dat er heel veel honden in NL rondlopen die al eens met hun baas op vakantie zijn (zuid-Belgie/Frankrijk etc) geweest en daar zonder dat iemand het in de gaten had op bijvoorbeeld een terrasje besmet zijn geraakt.

Dus wanneer u in Nederland een hond aanschaft bestaat ook de mogelijkheid dat deze hond een ziekte bij zich draagt.

Onze honden zijn vaak mixjes en daardoor veel sterker dan de vaak doorgefokte rashonden en kunnen met Mediterrane ziektes stokoud worden.

Verlangend naar een betere toekomst

In Nederland zitten de asielen vol

Hebt u al eens gekeken of in de Nederlandse asielen een hond zit die bij u past? Mochten u daar niet kunnen slagen hopen we dat u een buitenlandse hond een kans geeft.

In Nederland worden jaarlijks gemiddeld 180.000 honden aangeschaft. In de Nederlanse asielen komen gemiddeld 20.000 en nu tijdens de crisis naar schatting 21.000 honden terecht. Dit betekent dat jaarlijks bijna 159.000 mensen elders een hond aanschaffen. Een aantal van hen hopenlijk via ons.

Honden onder de aandacht

Soda
Zie Details
Soda
35-50cm La Nucìa

Vanwege legale redenen is Soda op dit moment niet beschikbaar voor adoptieDeze heerlijke pretletter werd door de guardia civil afgegeven bij het asiel. Dit type hond is moeilijk te bemiddelen in spanje omdat je zelfs een examen moet afleggen om een ...

Bourbon
Zie Details
Bourbon
35-50cm La Nucìa

Vanwege legale redenen is Bourbon op dit moment niet beschikbaar voor adoptieBourbon en lotgenootje Soda werden ruim een jaar geleden door de Guardia Civil naar het asiel gebracht. De reden is mij niet bekend maar meestal betekend dat weinig goeds. In ...

Rozalen
Zie Details
Rozalen
> 50cm La Nucìa

prachtige en vriendelijke hond werd gevonden en gebracht door een vrijwilligster.