Details van de hond Darco

La Nucìa

DarcoDarcoDarcoDarcoDarcoDarcoDarcoDarcoDarcoDarcoDarco

Dit plaatje moet ook echt even gedeeld worden hoor. Kijk eens in de ogen van dit hele slimme koppie. Dames en...

Geplaatst door Tom Jacobs op Maandag 1 augustus 2022
Geslacht
Reu
Ras
Pittbull
Grootte
35-50cm
Leeftijd
4 jaar
Verblijfplaats
La Nucìa
Adoptie status

Beschikbaar

Kijk eens in de ogen van dit hele slimme koppie. Dames en Heren,.... Darko!

Dit boeffie doet het rustig aan in huis maar zodra hij buiten komt toont hij één en al energie. Rennen, springen, vliegen... Balletje!? JAAA Balletje!! Plons in het water. Je word al vrolijk van hem door alleen maar naar hem te kijken.

En of hij ook slim is? Zou wel eens de slimste hond in het asiel kunnen zijn. Toen hij net in zijn PPP hokkie zat liet hij zich rustig aanlijnen en korven. Maar toen hij doorkreeg dat zon korf helemaal niet fijn is deed hij zijn uiterste best om te voorkomen dat je die omdeed.

Dat ging zo ver dat hij een speeltje of balletje in zijn bek hield zodat je die korf niet eens om kán doen. De hele wandeling hield hij dat speeltje dan in zijn bek dus Darko had gewonnen! Totdat hij een keertje zijn balletje los liet en prompt die korf weer omkreeg, ghahah, nou dat is ook maar één keertje gelukt daarna liet hij echt nooit meer los.

Vrijwilliger Gerard houd een score bij voor wie er wint bij het korfje omdoen bij Darko. Soms wint de hond (geen muilkorf) soms wint de vrijwilliger. Laatste keer stond de score op 8 - 5 ( of zoiets ) voor de hond.

En dan is er nog het vangen. Als hij lekker een poosje heeft gerend in het speelpark, dan wil hij niet meer terug zijn hok in. In het begin liet hij zich net als de meeste honden nog wel bedotten door hem een snackje aan te bieden en dan aan te lijnen, maar daar stinkt meneer niet meer in.

Tegewoordig moeten we soms met 3 a 4 personen proberen hem in een hoekje te drijven voor we hem te pakken krijgen EN dan heeft meneer dezelfde blik in de ogen als in deze foto.. Zoals medewerkster Joanna ooit eens zo treffend zei: "its like hes giving us the middle finger" :D

Dat heeft al voor de meest hilarische taferelen gezorgd en het blijft iedere keer weer een spelletje, krijgen we Darko binnen een kwartiertje weer aangelijnd of zet hij ons langer dan dat te kakken :D
Moet daar trouwens wel bij zeggen dat als je hem dan eenmaal hebt, dat hij dan gewoon rustig blijft staan en zich gelaten laat aanlijnen. Enige vorm van bijten of aggressie is er absoluut niet bij, voor dhr. Darko is het leven een spelletje.

Misschien is het een aardig idee als een nieuwe adoptie familie voor hem zijn naam veranderd in Clever of Listo of zoiets.

Hoe dan ook, Darkootje is beschikbaar voor adoptie. Doe je dat in Spanje hou er dan rekening mee dat hij onder de PPP honden wet valt met al het gezeik dat dit met zich meebrengt, maar laat je hem naar Nederland bezorgen via stichting #Sphoek dan is er niets aan de hand natuurlijk.

We zoeken voor Darko een familie die wel raad weet met de vrolijke, energieke wildebras die zich niet in de maling laat nemen.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Darco

Er zijn nog geen reacties over Darco.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie