Details van de hond Dream

La Nucìa

Geslacht
Reu
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
9 jaar
Verblijfplaats
La Nucìa
Adoptie status
Nog steeds beschikbaar

Dream is een ontzettend lieve hond die enorm geniet van de wandelingen. De arme ziel moet helaas veel tijd doorbrengen alleen in een kennel en dat gaat hem niet in de koude kleren zitten.
Als je hem uit de kennel haalt springt hij heel hoog op en neer en wil de riem pakken.
Hij is gewoon dol-enthousiast.
Helaas kan hij in het asiel niet rennen of lekker ravotten, dus hij zit boordevol energie. Toch loopt hij prima mee aan de riem. Al moet hij nog veel leren.
Hij luistert overigens wel goed als je "nee" zegt wanneer hij de riem in zijn bek probeert te pakken. Slimme hond.

We weten niks van het verleden van Dream. Degene die hem heeft achtergelaten heeft geen zin gehad om zich te laten zien, dus heeft hij Dream samen met Donna in de buitenkennel gedaan. Op het eerste moment was hij erg nerveus, maar toen hij gekalmeerd was liet hij zien dat hij heel erg lief, actief en speels is.

Dream word op afstand gesponsord door MANUELA SMIT

Videos:

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Dream

 • Tom Jacobs

  Tom Jacobs

  Lid

  11 opmerkingen
  31-01-2021

  Puppies en 'mooie honden' (wat dat dan ook betekenen mag) worden redelijk vlotjes geadopteerd. En dat is lekker natuurlijk want geen hond hoort in een asiel te zitten. Maar helaas zijn er ook de achterblijvertjes. Met name de zgn. powerbreeds (PPPs' genoemd in het spaans). Daar is duidelijk minder vraag naar.
  En dat is logisch want onbekend maakt onbemind en met de vele vooroordelen die mensen over dit soort honden hebben en alle horror verhalen die altijd maar van 1 kant belicht worden hebben deze honden een slechte naam, en veel mensen lopen er liever met een boog omheen dan dat ze eens met een open mind naar zo'n hond kijken.
  Natuurlijk is het zo dat een sterke hond met gespierd lijf en kaken meer discipline vereist van jouw als eigenaar dan de valse chihuahua van je buurvrouw op de camping, maar wie er open voor staat doet er goed aan toch eens te kijken naar de ppp honden in het asiel.
  Na dit deprimerende intro wil ik even een hond belichten die het zeker waard is om eens naar te kijken. Dames en heren,... Dream!
  Dream is een heerlijke malle kerel die maar wat graag uitgelaten word. Hij word nog wel eens vergeten met uitlaten omdat hij de eigenschap heeft om te proberen je muilkorf of riem af te pakken en als je hem niet kent dan kan dat imponerend overkomen.
  Natuurlijk moet je die kans niet geven jouw spullen te pakken, maar soms als je er niet op rekent dan lukt het hem toch. Maar dat maakt niets uit, want zodra hij 'gewonnen' heeft legt ie het gewoon in zijn mand waarna je het er probleemloos uit kunt vissen. Hij gaat dan niet verdedigend doen ofzo.
  Ik zie hier geen dominantie of aggressie in, maar meer enthousiasme en blijdschap. Als het vaste personeel alleen maar langs komt om zijn hok uit te spuiten dan reageert hij compleet ongeinteresseert, maar als er iemand met een riem en korfje binnen stapt dan weet ie gewoon,.. YES! We mogen weer naar buiten!!
  Ben je dan eenmaal buiten met hem, dan gaan zijn oortjes steevast vol naar achteren en staartje in de lucht. Zo blij is deze snuiter. En hij let erg goed op wat jij doet. Wijk je eens af van zijn geeikte wandelroute, dan blijft hij rustig even kijken welke kant je oploopt en volgt je dan.
  En zo zindelijk als hij is doet hij echt niets in zijn hok, dus zodra hij buiten is word er direkt een behoorlijke hondedrol geboetseerd, en natuurlijk blijft er geen struik onbezeken.
  Waarom hij al zo lang zit is een beetje giswerk. Het is op zich een mooie hond, met een heel aparte kleur vacht, maar die vacht is wat dunnetjes. Dat is zijn hele huid eigelijk wel. Boven zijn schouderbladen kijk je zelfs direkt op de huid. Ook is hij altijd degene die last heeft van wondjes op zijn snuit van die ellendige muilkorf die hij nu eenmaal verplicht om moet.
  Hij probeert hem dan ook altijd af te krijgen door er met zijn poot in te hangen, maar als je laat merken dat dit niet geaccepteerd word vergeet hij het ook snel weer.
  Heel soms, als het erg rustig is en we door een bospad wandelen waar je zelden of nooit andere vrijwilligers tegenkomt doe ik zijn korfje even af en dan gaat meneer echt in de alfred j. kwak modus (ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk) en dat werkt aanstekelijk.
  Kom je andere honden tegen. Pfff, nou het interesseert hem maar weinig hoor. Vanmorgen passeerden we een vrijwilliger die een hond uitliet die aggresief naar hem uitviel op hooguit 5 meter afstand. We bleven allebei gewoon kalm en wandelden rustig verder, natuurlijk keek Dream wel even maar vertoonde geen verandering in zijn stemming. Toen we de hond voorbij waren stopte hij en keek me even aan. Ik vermoed dat dit is omdat hij intussen ook wel weet dat als je andere honden negeert je een 'goedzo' te horen krijgt direkt gevolgd door een aai over de bol en een hondekoekje.
  Daar gaat ie trouwens ook gerust op commando voor zitten.
  Wat hij niet is, is een echte knuffelkont. Hij vind het allemaal wel best, maar zit er overduidelijk niet op te wachten. Daar heeft hij geen tijd voor want er valt nog zo veel te snuffelen buiten zijn celletje.
  Kortom, wat hij laat zien is een probleemloze hond met een heel leuk karakter. Geen allemansvriendje, maar zeker ook geen druktemaker.
  Jammer genoeg heeft ook hij het PPP stempeltje gekregen. Vermoedelijk zit er wat pitbull in ofzo maar ach, zo moeilijk is het nou ook niet om je PPP vergunning te halen.
  Heb je interesse, kom dan eens langs in het asiel en doe hem dat enorme pleziertje van een lekkere boswandeling. Hij blij, Jij blij.

  Vind ik leuk? 0

1 comments.   Showing 0 to 1

Schrijf een reactie