Info en regels voor vrijwilligers

Lees a.u.b de instructies

Als je voor het eerst als vrijwilliger komt, willen we graag jouw informatie. Hiervoor kun je een formulier invullen op kantoor / receptie. Jongeren onder de 18 jaar mogen dit alleen doen met schriftelijke toestemming van de ouders of verzorgers. Bij het wandelen met honden is het handig om te weten: draag stevige, antislip schoenen om uitglijden te voorkomen. vooral met sterke honden.

De grond in en om het asiel kan glad zijn en daarom kun je gemakkelijk vallen als je geen goede antislip schoenen aan hebt. Je mag geen enkele hond meenemen zonder dit te laten weten en toestemming te verkrijgen. De redenen:

  • Sommigen zijn te angstig en hebben een speciale behandeling nodig.
  • Sommigen zijn net geopereerd en mogen niet lopen.
  • Sommigen zijn nieuw binnengekomen of zijn angstig of krols of reageren mogelijk agressief.
  • Sommigen vallen katten aan die naar buiten lopen.
  • Sommigen moeten een muilkorf dragen die "Power breeds (PPP in het Spaans)" zijn, zoals die van Stafford, Pitbulls, Rottweilers, enz. (onder 18 jaar oud kan niet lopen met deze PPP-honden).

Je moet zelfs een officiële vergunning in Spanje hebben om met deze honden te mogen wandelen. Zo is het VERPLICHT altijd een muilkorf plaatsen.

WANNEER JE DE HOND NIET KENT, informeer dan even voordat u hem benadert of ermee op pad gaat. LET OP DE INSTRUCTIES VAN DE BORDEN BIJ DE KOOIENDEUREN.

Honden die samen in een park zijn, moeten tegelijkertijd uitgaan. Want wanneer je een enkele hond bij terugkomst van een wandeling weer in zijn park wilt zetten is de kans groot dat hij door de andere honden in dat park word aangevallen. Je moet jezelf altijd informeren als je met honden uit een park wilt gaan met een kantoorvrijwilliger.

Je mag puppy's niet aanraken in verband met de overdracht van ziekten totdat ze zijn gevaccineerd. De Het immuunsysteem werkt nog steeds niet en ze zijn erg vatbaar voor ziekten. In een omgeving met zoveel honden, er kunnen altijd ziektekiemen zijn.

Er zijn speciale clips, die worden gebruikt om op te hangen in de kooien of halsbanden van de honden die zijn vertrokken, zodat de anderen wandelaars kunnen zien wie er wel en niet heeft gelopen. Dit voorkomt dat sommige honden vaker uitgaan en anderen niet. Hang de clips aan de bovenkant van de deur zodat de honden er niet in bijten.

Alle honden moeten een dubbele lijn hebben. Hiervoor hebben we speciale riemen met aan het uiteinde twee clips, dus dat kan maak het indien nodig vast om uw middel. Honden moeten een halsband en harnas of twee halsbanden dragen voordat ze het asiel verlaten.

GEBRUIK ALTIJD EEN DUBBELE HALSBAND.

Als een halsband of slot breekt, heeft de hond altijd een reserve. Wees voorzichtig, trek de ketting goed aan, maar je kunt twee vingers in het midden van de ketting steken.

Anders kan de hond zijn kop uit zijn riem steken en ontsnappen. Een hond die wil ontsnappen, wil zich altijd terugtrekken uit de bende of platform. Controleer dus of de band strak genoeg is door aan de riem te trekken, zodat deze niet kan omvallen. Houd de riem om uw middel of houd de riem altijd stevig vast, steek eerst uw pols door de lus en houd dan de riem met de hand.

Als je door het asiel loopt, houd de hond dan aangelijnd en loop met een stevige stap, stop niet om te wachten op andere vrijwilligers ... Dat is beter buiten de deur. Een hond die net uit de kooi is gekomen, is opgewonden en ook kwetsbaar voor een lijn.

Er is een extra deur voor de uitgang (een zogenaamd slot) om ontsnappingen te voorkomen. Wacht altijd om de deur te openen als je dat ziet de andere deur staat open. Sommige honden wachten op hun kans en profiteren ervan om te ontsnappen. Dus open nooit twee deuren tegelijkertijd.

Sluit altijd de poorten en hekken achter je, ook als er iemand achter je aan komt. Op dit punt zou de deur open blijven staan ​​en veel problemen veroorzaken. Dit komt regelmatig voor. Voordat u de voordeur binnengaat of verlaat, moet u eerst controleren wie zich aan de andere kant van de deur bevindt. Kun je dit niet zien? door de gesloten deur. Misschien is het een agressieve hond of een kat die door de hond kan worden gevangen.

Opmerking: er zijn katten bij de ingang en sommige honden achtervolgen ze als ze ze zien. Zodra je het niet beseft, kunnen ze losraken en provoceren een bloedbad. Laat honden niet te dicht bij katten komen. Katten zijn ook vaak onder auto's geparkeerd. Je ziet ze niet, maar de honden wel.

HONDEN ONTSNAPPEN

Als een hond ontsnapt, informeer dan onmiddellijk onze kantoorvrijwilligers zodat we aan hun zoektocht kunnen beginnen!

IN DE RIEM BIJTEN

Laat de hond tijdens het wandelen niet aan de riem bijten, hierdoor slijt het materiaal en kan de hond in het ergste geval losbreken.

MATERIAAL BANDEN EN RIEMEN

Je vindt het aan de muur van het houten huis voor de ingang.

Retourneer altijd het materiaal waar je het vandaan hebt gehaald. Dus de riemen terughangen aan de haken en kettingen van het houten huisje.

Sommige van onze harnassen hebben een extra riem. De extra riem draait rond de buik en past zich zo aan dat hij niet over de buik kan gaan. We raden u aan om een ​​karabijnhaak op het harnas en een andere aan de ketting.

TEAM LID

Voor bezoekers van het asiel is het vaak niet direkt duidelijk waar zich het kantoor bevind of een persoon die als aanspreekpunt fungeert. Daarom stellen we het op prijs als je een Sphoek of Refugio shirtje draagt voor de herkenbaarheid zodat deze mensen je makkelijk herkennen en je ze naar het kantoor kunt wijzen.

VERBODEN TE LOPEN

Bij de rotonde is een tunnel. Loop niet onder de tunnel door. De eigenaar van het land grenst aan de tunnel is het er niet mee eens dat we met de honden naast hun land gaan. We raden je aan om niet door de tunnel te lopen, ook al is het een openbare ruimte.

Als je tijdens het lopen iets anders merkt aan de hond; Informeer het kantoor of stuur een e-mail naar uw eigen taal naar info@sphoek.com.

Bezoekers en vrijwilligers hebben hun eigen verantwoordelijkheid wanneer er iets gebeurt en minderjarigen zijn er alleen stelt hen in staat om te lopen onder toezicht van een verantwoordelijke persoon.
Laat het ons weten als u vragen of suggesties heeft.

Groeten en geniet van je wandelingen.

Het bestuur.

P.S.

Als je regelmatig als vrijwilliger komt, hebben we onze eigen Facebook-groep waar we kunnen laat het ons weten als er iets speciaals is. Vraag een van de vrijwilligers of ze je kunnen toevoegen