Details van de hond Siberio

La Nucìa

SiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberioSiberio

Siberio ♂️ ¿Decidme qué no es una preciosidad? Siberio es un macho de edad media (5 años aprox ) Es un perro...

Geplaatst door Voluntarios Protectora de animales La Nucía, Alicante op Donderdag 12 mei 2022
Geslacht
Reu
Ras
Spaanse Berghond
Grootte
> 50cm
Leeftijd
4 jaar
Verblijfplaats
La Nucìa
Adoptie status

Beschikbaar

Siberio is een ongeveer driejarige slungelige lobbes van 50 kilo in een prachtige gemixte kleurstelling. Vermoedelijk is hij een mix tussen een Mastin Español en een Kaukasische herder.

Met zijn diep-oranje kleurige ogen lijkt hij je een groot deel van de dag te smeken om hem te aaien. Hij is een echt kroelkont.

Buiten loopt hij (op wat nieuwsgierige momenten na) keurig mee aan de riem en vindt hij het leuk om andere honden te ontmoeten. Deze ontmoetingen verlopen gelaten, rustig en zonder gemopper. Ook buiten laat hij zich (bijvoorbeeld door eigenaren van andere honden) graag aanhalen. Katten vindt hij interessant om te bekijken, maar hij doet er niet lelijk tegen.

 Sieb vertoont thuis wel beschermend gedrag ten opzichte van zijn eten. 

Siberio is een grote sullige hond. Hij is vriendelijk naar mensen en kan prima met andere honden.  

Sta je stevig genoeg in je schoenen en lijkt het je leuk om deze prachtige mastin / kaukisische herder mix in jouw family op te nemen? Kom dan eens kijken bij Siberio.

De Kaukasische herdershond is het meest geschikt voor een huis waar hij zijn vaardigheden op het gebied van veehouderij goed kan gebruiken, hoewel hij ook een geweldige showhond of een huisgenoot kan zijn. De Ovcharka hecht sterk aan zijn familie – inclusief kinderen en andere huisdieren – en hij neemt zijn rol als voogd zeer serieus. Met mensen die hij kent, is de Ovcharka stabiel, lief en aardig. Als het op vreemden aankomt, is hij achterdochtig en kan hij agressief zijn tegenover onbekende mensen en honden. Lichte slapers let op: de Ovcharka heeft de neiging om ’s nachts te blaffen en u te waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Hoewel zijn beschermende karakter voor sommige mensen aantrekkelijk kan zijn, is de Ovcharka geen ideale match voor beginnende hondenbezitters . Hij is slim, maar ook een onafhankelijke denker, dus hij heeft iemand nodig die hem kan begeleiden met een stevige, liefdevolle en geduldige training. Praat met zijn trainer over het instellen van een niets-in-het-leven-is-vrij programma, waarbij de hond moet ‘werken’ door een opdracht uit te voeren voordat hij maaltijden, speelgoed, lekkernijen of spelen ontvangt. 

De volwassen herdershond heeft een laag activiteitsniveau, zodat hij in kleine wijken kan wonen, zoals een appartement . Hij geeft echter de voorkeur aan een huis met een grote tuin omgeven door een solide hek dat minstens vijf voet hoog is. Dit is een territoriaal ras, dus hij moet grenzen leren. Wanneer zijn familie thuis is, moet de Ovcharka bij hen binnen zijn – ondanks zijn goede bewakingsvaardigheden, als je je herdershond in de tuin geketend houdt, wordt hij agressief en destructief.

De herdershond is een beschermersras met een serieus en beschermend temperament. Hoewel hij een aangeboren wantrouwen tegenover vreemden heeft, is hij zachtaardig tegenover mensen die hij kent. De Ovcharka is ongelooflijk loyaal aan zijn familie – maar fel in hun verdediging. Als er echter niets is om tegen te waken, is hij relaxed en meegaand en drukt hij een lieve houding uit naar zijn geliefden.

Deze intelligente hond heeft een onafhankelijk karakter, dus je moet hem trainen met geduld, stevigheid en consistentie – gebruik nooit harde woorden of hardhandige technieken. 

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Siberio

 • Tom Jacobs

  Tom Jacobs

  Lid

  11 opmerkingen
  21-06-2021

  Ben je op zoek naar een pony die blaft? Dan is Siberio de hond die je zocht. Siberio is een mixje tussen spaanse berghond (mastin) en kaukasische herder. Beide behoorlijk grote rassen, beide gefokt voor ongeveer dezelfde taak (schapen beschermen tegen wolven).
  Laat je niet imponeren door zijn grootte. In zijn bolletje is Siberio net zo'n makkelijke kerel als hondjes van half zijn grootte. Hij is makkelijk tegen mensen, heeft geen enkel probleem met andere honden en natuurlijk heeft hij wel ruimte nodig. Siberio zou het heel goed doen op een manege waar hij tussen andere ponies niet eens opvalt

  Vind ik leuk? 0

1 comments.   Showing 0 to 1

Schrijf een reactie