Details van de hond Rico

Geslacht
Reu
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
5 maanden
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status
Nog steeds beschikbaar

Rico word niet direkt via deze website geadopteerd. Hij zit bij een opvanggezin in Nederland. Bij interesse kunt u bellen naar +31 620 292 896

Rico is sinds kort bij ons in de opvang. Het was voor hem te druk in het asiel dus het is fijn dat hij nu rustig bij ons kan wennen. Het is een lieve, zachtaardige,  rustige pup die alles best nog wel spannend vindt. Hij is al zo goed als zindelijk en is heel slim en leergierig. Hij is erg op mij gericht en ik noem hem dan ook liefkozend mijn klittebandje.

Heel langzaam begint hij wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Hij begint te ontdekken dat buiten wandelen eigenlijk best leuk is. Lekker snuffelen en de wereld op een rustig tempo ontdekken. Hij vindt andere honden over het algemeen prima mits ze maar niet op hem af komen stuiven want dat vindt hij te spannend. Hij heeft zelfs vanochtend al even met een hondje in het bos gespeeld . Achter vogeltjes aanjagen zou hij graag doen als hij de kans krijgt dus het jacht instinct zit er wel in. Hij wil echter zo goed naar je luisteren dat dit goed te trainen is. Op termijn zou een jachtcursus wel wat voor hem zijn.

Bij ons thuis is Rico heel rustig . Hij heeft ook heel veel behoefte aan rust. Hij ligt het liefst tegen je aan te slapen en vindt het heerlijk om te knuffelen.  Af en toe pakt hij een speeltje. Hij slaapt s nachts rustig in een bench bij ons op de slaapkamer. Het alleen laten moet uiteraard nog opgebouwd worden. Rico kan erg schrikken van onverwachte bewegingen. Een druk gezin met jonge kinderen is niet geschikt voor hem.

Sowieso komt hij het beste tot zijn recht in een  rustige woonomgeving. Hij snuffelt graag in de tuin. Daar voelt hij zich veilig. Rico is geen allemansvriend. Hij is nu nog erg op 1 persoon gericht. Hij is niet waaks dus andere mensen zijn welkom maar ze moeten Rico niet direct benaderen. Hij komt vanzelf wel kennismaken. Hij is erg op eten gericht dus met iets lekkers kom je bij hem ver.

Rico is een pupje van 5 maanden. Hij is de grootste van het nestje. Hij komt uit Roemenie en is door een bevriende stichting hierheen gehaald.

Rico is uiteraard ook gechipt en heeft een mooi europees paspoort. Hij heeft alle entingen gehad inclusief Kennelhoest.

Videos:

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Rico

Er zijn nog geen reacties over Rico.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie