Details van de hond Kun

Nederland

Geslacht
Reu
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
35-50cm
Leeftijd
4 jaar
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status
Geintresseerde

Dit lieve leuke en grappige hondje heeft het even moeilijk gehad maar hij pakt de kans die hij krijgt met alle 4 zijn pootjes aan!

Wat vond hij de mensen handen eng, het lopen aan de riem was een waar drama. Maar ondertussen loopt hij relaxt mee buiten aan de riem. Hij geniet met volle teugen, zijn oortjes rechtop en zijn hoofd ook fier over eind. Soms loopt hij een soort van dansend naast me, net alsof hij trots is op zichzelf. En dat mag hij! Hij mag super trots zijn op wat hij heeft bereikt en ik mag daarvan meegenieten.

Kun is vooral bang om vastgehouden te worden, de riem om doen moet dus net wat rustiger. Ondertussen houdt hij zijn neus al omhoog zodat je de halsband er zo over kan schuiven. Eerst hield hij zijn hoofd op de grond, dat was niet echt praktisch. Ook het aaien als hij staat is spannend. ’s Avonds is hij echter de eerste die naast mij op de bank ligt en dan vind hij het wel overheerlijk wanneer je over zijn koppie aait. Langzaam aan kan ik nu ook over zijn hele lijf aaien en belangrijk hij vindt dat nu ook fijn.

Wanneer je hem niet aanraakt merk je in huis niks van angst, hij loopt relaxt door het huis. Is dan nergens bang voor. Is verder ook rustig gaat de meeste tijd lekker op de bank liggen. Een mandje is echt 2e keus daar gaat hij alleen in wanneer de bank al bezet is. Hij gaat netjes om met de spulletjes in huis, buiten een knijper heeft verder niks kapot gemaakt.

Wanneer ik ga werken blijft hij braaf alleen thuis samen met mijn eigen hond. Dan pakt hij altijd mijn slof erbij maar daar wordt niet op gekauwd. Hij is mee geweest op bezoek bij mijn ouders. Hij was braaf in de auto en ook verrassend rustig bij mijn ouders, ging languit liggen slapen op het meegenomen honden kleedje en hij liet zich zelfs aanhalen.

Buiten loopt hij dus netjes aan de riem, loopt andere honden zonder te blaffen of grauwen voorbij. En hij loopt ook lekker los , hij blijft of bij mijn hond of bij mij in de buurt.

Al met al is dit dus eigenlijk een super makkelijk hondje. Het enige wat je mee moet brengen is een beetje geduld en je moet de hondentaal wat kunnen lezen. Dan heb je hier een super gezellig, lief, stabiel maatje aan in een hele grappige verpakking. Een andere hond thuis lijkt me voor hem wel een must, ik denk dat hij al enige hond niet echt zal renderen. Kinderen is voor nu nog een no go, maar ik verwacht dat dat over een jaar wel eens heel anders kan zijn. Tijd is alles wat hij nodig heeft.

Wil je mee informatie neem dan gerust vrijblijvend contact op, ik heb nog zoveel meer te vertellen over hem en hij veranderd met de dag in rap tempo.

Drie hondjes werden van straat gered. Ze leefden in de buurt van een container langs de weg wat erg gevaarlijk was. 
Wat een triest en eenzaam leven moeten ze hebben gehad. Alle drie zijn ze erg bang en ze vertrouwen niemand. We hopen dat ze beetje bij beetje het vertrouwen krijgen en weten dat ze in het asiel veilig zijn.

.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Kun

Er zijn nog geen reacties over Kun.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie