Details van de hond Krak

Nederland

KrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrakKrak
Geslacht
Reu
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
5 jaar
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status
Geintresseerde

Krak verblijft bij een gastgezin in Nederland:
Dat Krak zijn leven niet altijd ‘’leuk’’ is geweest heeft zo zijn sporen nagelaten. Dat wordt onder andere zichtbaar als hij schrikt, van een harde stem of een arm die plots omhoog gaat. 
Hij is wat onzeker en heeft baat bij een baasje die niet teveel van hem vraagt..
Zeker de eerste periode niet.
Ook is hij erg bang voor knallen buiten.
Bv van vuurwerk.
Dan kan hij òf plat gaan liggen en krijg je hem niet mee, òf hij wil heel snel terug naar huis of naar de auto. Als dat tenminste in de buurt is.
Zo niet, dan zoekt hij steun bij jou, maar de wandeling is dan ineens niet zo ontspannen meer.
Bij extreem veel geknal, of knallen dichtbij, is hij in huis ook bang. Dan bibbert hij en zoekt steun bij je.
Dat hij steun zoekt (en dat krijgt hij) laat zien dat zijn vertrouwen in mensen gelukkig nog aanwezig is. We zoeken dan ook mensen die in staat en bereid zijn Krak dit te geven. Dat verdient hij.
Krak heeft 3 veilige plekken: zijn baas, zijn huis en de auto..
Hij gaat heel graag mee in de auto. Ook als het alleen een stukje rijden is.
Lange afstand vindt hij ook geen probleem. Hij gaat gelijk lekker liggen.

Een huishouden waar kleine kinderen wonen of veelvuldig over de vloer komen (bv kleinkinderen) is niet geschikt voor Krak, te onvoorspelbaar en daarmee te stressvol voor hem.
Krak is absoluut in een buitengebied op zijn plek.
Met wandelen in een woonwijk maak je hem niet gelukkig.

Baasgericht
Krak zal zich, als een herder, vnl richten op 1 persoon, ‘’zijn baas’’. Daarmee wil hij samen zijn. Waar zijn baas is, is Krak. Nu is dat zijn opvangbaasje.
Krak heeft ruimte nodig om contact te kunnen maken. Initiatief moet van hem komen om naar u toe te komen en vrijblijvend kennis te maken met zijn neus zonder direct geaaid te worden of oogcontact te maken. Krijgt hij die ruimte dan zal hij op zijn tijd aangeven dat hij u ook aardig vindt. Dat doet hij door zich tegen u aan te drukken of uw benen te omarmen.
 
Krak heeft een baas nodig die voor hem gaat, hem beschermt en uitnodigt met ‘’zachte hand’’, hem respecteert, voor hem op komt, kennis van en ervaring met buitenlandse honden heeft, lichaamstaal/ stresssignalen van de hond verstaat en daarnaar handelt of juist niet (Krak met rust laat), bereid (en financieel in staat) is, waar nodig, hulp in te schakelen.
Kortom, wij zoeken een gouden baas voor Krak omdat Krak een gouden hond is! Trouw, lief, zachtaardig, slim en kwetsbaar.
 
Binnen:
Krak is in huis een rustige hond die graag in zijn mand in uw buurt ligt te slapen. 
Hij heeft niet veel nodig. Na 3 jaar asiel geniet hij enkel al van zijn warme en veilige  huis.
Hij slaapt in de nacht beneden op zijn matras.
Krak is geen hond voor een bench.
Hij sloopt niks en heeft al te lang achter tralies gezeten.
Hij is erg speels zodra u bv een balletje gooit..
Hij luistert heel goed en leert snel. Hij wil het graag goed doen!!

Buiten:
Krak houdt niet van onrust of gedoe. Buiten heeft hij genoeg aan zichzelf en het onderzoeken van zijn omgeving door te snuffelen. Andere honden negeert hij meestal.
Drukke honden die hem actief benaderen kan hij even van zich af grommen, blokkeren of achterna zitten. Dat lijkt wellicht op spelen maar is het zeker niet. Krak is niet een hond voor spelen met andere honden op bv een uitlaatveld.
Nee, Krak loopt liefst met zijn baas in een rustig gebied waar hij naar hartenlust kan snuffelen, in het water plonsen en rennen. Dan ziet u een gelukkige vrolijke Krak.

Videos:

Krak is naar het asiel gebracht door mensen die zeiden dat ze hem op straat hadden gevonden zonder chip. Het is een grote lieve hond die erg last heeft van de stress in het asiel met zoveel honden en lawaai de hele tijd.

 

.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Krak

Er zijn nog geen reacties over Krak.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie