Details van de hond Flash

La Nucìa

FlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlashFlash
Geslacht
Reu
Ras
Podenco
Grootte
> 50cm
Leeftijd
2 jaar
Verblijfplaats
La Nucìa
Adoptie status

Beschikbaar

Flash werd samen met Inca anoniem achtergelaten in de buitenkennel van het asiel. Beiden zijn ze nog erg schuw en liggen graag bij elkaar in hun beschutte hokje in één van de parken.

Flash en Inca zijn Podencos. Een honderas dat in Spanje gefokt werd voor de jacht. Helaas worden ze daar vandaag de dag nog steeds voor misbruikt. Gevolg is dat zij ontzettend snelle en beweeglijke honden zijn met enorm jacht instinct die maar wat graag een sprintje trekken.

Een nieuwe eigenaar moet er dus voor zorgen dat zij dagelijkse beweging geven en bij voorkeur een anti ontsnappings tuig gebruiken indien aangelijnd. Een wegrennende podenco proberen in te halen is immers voor een mens absoluut onmogelijk.

Een bijkomende eigenschap van podencos is dat ze een heel erg zacht karakter hebben, ze zijn ontzettend lief naar mensen en gaan heel goed met kinderen. Kortom, ook Flash zal een perfekte familie hond zijn voor het gezin dat hem besluit te adopteren.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Flash

Er zijn nog geen reacties over Flash.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie