Details van de hond Estrella

Nederland

EstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrellaEstrella
Geslacht
Teef
Ras
Onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
3 jaar
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status

Geintresseerde

Estrella heeft een nestje van 4 puppies bestaand uit 1 reu en 3 teefjes.
Dit zijn Velika, Viveka, Veronika en Volker.

Estrella is echt een te lieve hond!! Iedereen die we tegenkomen is verliefd op haar.

Estrella verblijft in Nieuwegein.

Ella is een prachtige, aanhankelijke en nieuwsgierige hond, die krap een half jaar in Nederland is maar helaas niet kan blijven bij haar huidige huisje. Ella is dol op mensen en speeltjes. Ze is een hele goede zwemmer, is rustig en kan goed alleen thuis zijn.

Ella komt oorspronkelijk uit Spanje waar ze hoog zwanger op straat is gevonden. Gelukkig wist een gezin haar op te vangen zodat ze in een huiselijke sfeer haar pups heeft gekregen, maar zij konden Ella en geen van haar 6 pups adopteren i.v.m. ruimtegebrek, zodat ze alsnog in een asiel terecht is gekomen.

Ze is in juni van dit jaar naar Nederland gekomen.

Het feit dat ze herplaatst wordt komt niet door problemen met Ella zelf. Het gezin heeft helaas geen grote (hoog) omheinde tuin waar zij wel heel erg behoefte aan heeft. Door haar nieuwsgierigheid voor alles dat beweegt (jachtinstinct) kan zij normaal niet loslopen. Iets dat zij wel dagelijks nodig heeft om haar energie kwijt te kunnen. Ella kent de basiscommando’s goed ( heeft al een training gevolgd) en laat dat in haar eigen omgeving graag zien in ruil voor een beloning. Maar buiten kunnen door verschillende prikkels, zoals katten, vogels en hardlopers, deze skills meer naar de achtergrond verdwijnen en wint haar jachtinstinct en zelfstandig handelen.

Door de stress van het altijd aangelijnd buiten te moeten zijn merken wij dat ze niet gelukkig is en soms uit onzekerheid lelijk kan doen naar anderen honden. Als zij kan ontladen en los is kan ze prima met andere honden opschieten en is ze gauw genoeg vriendjes. Kleine luidruchtige hondjes versterken soms haar aandacht om ze eerder uit spel op te jagen.

Ella is een sterke hond en kan daardoor met kleine kinderen nogal lomp zijn. De voorkeur gaat dan ook uit naar iemand/gezin met grotere of zonder kinderen.

In huis is Ella rustig en beleefd, buiten is ze energiek, onderzoekend en speels. Ze vindt het heerlijk om veel buiten te zijn (ook in de regen); lekker te rennen, te spelen en uitgedaagd te worden met (eet) zoekspelletjes. Maar kan zich ook prima zelf vermaken met een bot. Om vervolgens aan het einde van de dag lekker opgekruld in haar donutmandje rustig te gaan slapen.

Wij hebben een omheinde tuin, deze is prima om even te stoeien, in de zon te liggen of uit de vijver te drinken, maar jammer genoeg niet groot genoeg om lekker meters te kunnen maken.

Voor Ella zijn we op zoek naar een thuis met een grote omheinde tuin en met adoptanten die het leuk vinden om (buiten) te stoeien en tijd hebben om haar dagelijks uit te dagen. Deze lieverd verdient een groter plekje.

Heb je oprecht interesse in Ella zien wij jouw mail heel graag tegemoet met een korte motivatie.

Ella is gechipt, gevaccineerd, gesteriliseerd en in het bezit van een Europees paspoort.
Heeft beginnerscursus gevolgd.

Ze heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Estrella

Er zijn nog geen reacties over Estrella.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie