Details van de hond Casiopea

Nederland

Geslacht
Teef
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
8 jaar
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status
Geintresseerde

Update van het opvanggezin:

Casiopea is een ontzettend lief zachtaardig hondje. Ze verblijft nu al 6 weken bij ons in de opvang en ze is in die tijd al een stuk veranderd. Ze vindt het nog steeds wel spannend als er vreemden op bezoek komen en dan gaat ze in een hoekje op de bank liggen. Vooral mannen in huis vindt ze spannend, daarom plaatsen we haar niet bij een man alleen. Ze heeft de tijd nodig om te wennen, maar eenmaal gewend is ze je beste vriendin.

De bank is haar veilige plek en ze slaapt ook niet op een kussen. Het is dus belangrijk dat ze bij haar nieuwe baasje ook op de bank mag. In huis is ze rustig, soms speelt ze zelf even op de bank, maar verder merk je amper dat ze er is. s Nachts slaapt ze netjes in de bench. Het overdag alleen zijn moet rustig opgebouwd worden. We denken dat ze zich fijner voelt als er al een hond aanwezig is waar ze zich aan op kan trekken en waardoor ze zich minder alleen voelt als haar baasje van huis is.

Ze wandelt graag en het liefst gaat ze dan op muizenjacht, daar wordt ze echt gelukkig van. Op straat is ze niet meer bang. Als ze iets toch een beetje spannend vindt gaat ze er met een boogje omheen of ze komt juist dicht tegen je aan lopen. Honden en de meeste mensen op straat vindt ze interessant en wilt ze even snuffelen. Ze kan goed mee in de auto, wel moet ze er nog ingetild worden. Bij ons zit ze in de gordel en we gaan er ook van uit dat haar nieuwe baasje haar ook vast doet in de auto, want als je de deur open doet springt ze er uit. Het is voor haar belangrijk dat er genoeg groen in de buurt is waar ze lekker kan snuffelen, van drukte van verkeer wordt ze nog een beetje onzeker. We plaatsen haar daarom ook niet in een drukke stad.

In het verleden is Casiopea een keer ontsnapt en daarom zoeken we een huis zonder tuin of met goed, hoog omheinde tuin. Geen balkon, want we zijn bang dat ze daar afspringt als ze bang is.

Ze kan met katten en op straat doet ze niks met kippen. Knaagdieren zal ze leuk vinden om op te jagen.

Ze krijgt sinds kort dieetvoer, Gastro intestinal van Prins, omdat ze regelmatig last van haar buik had. Daar doet ze het erg goed op en we gaan er ook van uit dat ze dat voer voorlopig zal moeten blijven gebruiken, maar uiteindelijk is het aan de adoptant zelf om te beslissen of en wanneer ze over moet gaan op ander voer.

Casiopea is 8 jaar, zindelijk, gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt, ontwormd, heeft een schofthoogte van 54 cm en is in het bezit van een Europees paspoort. 
Ze verblijft in Hazerswoude Rijndijk, Zuid-Holland.

Denkt u dat u het geschikte baasje voor haar bent? Twijfel dan niet en stuur een berichtje.

U bent van harte welkom om kennis met haar te maken en een stukje te wandelen.

................................................

Inmiddels (21-02-2020) is ze al een aantal keer mee geweest met wandelen. Dat gaat goed ondanks dat ze het nog erg spannend vind. Verkeer en drukte vermijd ze nog het liefst, maar ze doet het ontzettend goed en is dan helemaal vrolijk als ze weer terug is. Casiopea is echt ontzettend lief en ze speelt graag met de honden in het park waar ze nu zit. 

 

Casiopea heeft een heel avontuur achter zich. Een jaar geleden werd ze gevonden, geadopteerd, ontsnapte ze en heeft maandenlang op de straat geleefd. En dankzij een dame die voor haar eten en drinken gezorgd heeft hebben wij haar van de straat kunnen halen samen met,.. 8 pups!
 

Een nieuw baasje zal oplettend moeten zijn dat zij niet weer kan ontsnappen, en natuurlijk wat geduld moeten hebben om haar vertrouwen te winnen.

.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Casiopea

Er zijn nog geen reacties over Casiopea.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie