Details van de hond Casiopea

Nederland

Geslacht
Teef
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
7 jaar
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status
Nog steeds beschikbaar

Update van het opvanggezin:
Casiopea is nu een aantal dagen bij ons in huis. Het is een heel zachtaardig hondje. Ze is lief, aanhankelijk en vrolijk. Het liefst ligt ze de hele dag op de bank en dan is het natuurlijk al helemaal fijn als je ook nog naast haar zit. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ze op de bank zou gaan, maar het was niet tegen te houden. Als we op de bank zaten, stond ze al een beetje te piepen dat ze erop wilde en uiteindelijk is het haar stiekem gelukt. Eenmaal op de bank viel ze in een diepe slaap en zagen we dat dat eigenlijk de enige plek is waar ze echt tot rust komt. Ze vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken. Tijdens het wandelen let ze veel op je en ze blijft ook dicht naast je lopen. Soms is het dan even opletten dat je niet over haar heen struikelt. Ze loopt dan in een mooi galopje mee. Als er andere mensen of honden aankomen vindt ze het nog wel spannend, maar dan wacht ze even en daarna loopt ze rustig weer verder. Ze probeert niet weg te rennen. 
Casiopea heeft geen jachtinstinct. In huis doet ze helemaal niks met de poes. Ze kijkt soms alleen, maar het interesseert haar verder niets. Op straat komt ze weleens kippen of eenden tegen en net als bij katten kijkt ze alleen even om, maar loopt gewoon rustig weer verder.
In huis is ze zindelijk en rustig. We hebben haar nog nooit horen blaffen en het lijkt er ook op dat ze dat niet kan. Soms piept ze alleen heel even als ze iets wilt of niet snapt.
s Nachts slaapt ze rustig in de bench. Ze vindt het spannend om erin te gaan en soms piept ze even heel zachtjes als we boven zijn, maar verder is ze de hele nacht stil.
Wij hebben zelf geen hond meer waar ze mee kan spelen. In het asiel speelde ze leuk met andere honden en ze zal het dan ook wel leuk vinden als er een ander stabiel hondje in huis is. Ook kan een ander hondje haar meer steun bieden, dat heeft ze buiten nog wel nodig.

 

Inmiddels (21-02-2020) is ze al een aantal keer mee geweest met wandelen. Dat gaat goed ondanks dat ze het nog erg spannend vind. Verkeer en drukte vermijd ze nog het liefst, maar ze doet het ontzettend goed en is dan helemaal vrolijk als ze weer terug is. Casiopea is echt ontzettend lief en ze speelt graag met de honden in het park waar ze nu zit. 

......................................................

Casiopea heeft een heel avontuur achter zich. Een jaar geleden werd ze gevonden, geadopteerd, ontsnapte ze en heeft maandenlang op de straat geleefd. En dankzij een dame die voor haar eten en drinken gezorgd heeft hebben wij haar van de straat kunnen halen samen met,.. 8 pups!

Ze is een dame die veel prijs op haar vrijheid stelt. Daarom zal een nieuw baasje oplettend moeten zijn dat zij niet weer kan ontsnappen, en natuurlijk wat geduld moeten hebben om haar vertrouwen te winnen.

.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Casiopea

Er zijn nog geen reacties over Casiopea.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Log in om een commentaar te schrijven