Details van de hond Asya

AsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsyaAsya

BAASJE GEZOCHT VOOR ASYA!! ZE VERBLIJFT AL IN NEDERLAND Update van Asya: Heel lief, relaxed pubermeisje is sinds 2...

Geplaatst door SPHOEK op Donderdag 28 oktober 2021
Geslacht
Teef
Ras
Onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
1 jaar
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status

Geadopteerd in nederland

Update van Asya: Heel lief, relaxed pubermeisje is sinds 2 weken in Eindhoven bij mij in opvang.
En wat doet ze het goed zeg!

Ze kon al snel mee naar buiten en loopt al aardig aan de lijn. De drukke stad is natuurlijk nog wel wat nieuw en spannend maar Asya loopt met hoge staart dapper mee naar het park. Haar behoefte doet ze vooralsnog liever in de tuin of bos dan in de rumoerige stad, maar er zit vooruitgang in.

Ze is nieuwsgierig en zou het liefste overal aan ruiken en ermee spelen, maar is nu al vrij goed te overtuigen om netjes door te lopen als dat de bedoeling is. Dit alles moet natuurlijk nog meer geoefend worden. Met mensen en andere honden gaat het heel goed. Ze snapt de hondentaal prima.

Bij katten nog wat begeleiding nodig, wil ermee spelen, maar de katten waarderen dit niet.

In huis is Aysa meest rustig en gaat vaak zelf zitten spelen met flostouw of knaagbot of komt haar aaitjes halen. Een echte knuffelkont die het liefst in je zou willen kruipen. Asya is graag in je buurt. Ze luistert al best aardig en leert snel. Begrijpt als je haar duidelijk maakt dat iets niet mag. Ook soms een beetje ondeugend en eigenwijs, want het is wel een puber nog natuurlijk en het zit vermoedelijk ook in haar genen. 

Ze kan al wat alleen blijven en gaat mee in de auto.

Helaas is  Asya positief getest op Ehrlichia en Leishmania. Dit is niet volledig te genezen maar de meeste honden kunnen met de juiste verzorging een lang gelukkig leven hebben. Ze krijgt hiervoor op dit moment medicatie. 

Aysa is verder een redelijk grote en sterke hond die door haar enthousiasme en lange poten onbedoeld wat lomp kan zijn. Maar ze is vooral heel lief en gevoelig. Met een vriendelijke opvoeding en voldoende wandelingen om haar energie kwijt te kunnen en liefdevolle aandacht wordt zij een heel trouw hondenvriendinnetje dat lekker met je op de bank kruipt.

Asya werd samen met Tauro binnegebracht door de politie in het asiel. Asya is een onherleidbare kruising teefje.

Ondanks dat het in Spanje ook gewoon verplicht is je honden te chippen was dat bij Asya en haar maatje niet gebeurd. 

Niemand heeft naar de honden gevraagd, niemand heeft gereageerd op onze oproepen of de honden bekend zijn en dus zijn ze nog steeds in het asiel.

Voor Asya zijn we dus op zoek naar een nieuw baasje, en met haar lieve koppie verwachten we dat dit niet moeilijk zal zijn.

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Asya

Er zijn nog geen reacties over Asya.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie