Details van de hond Afro

La Nucìa

Geslacht
Teef
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
6 jaar
Verblijfplaats
La Nucìa
Adoptie status
Nog steeds beschikbaar

Deze zwarte beauty werd op straat gevonden, wel met een halsband om, maar zonder chip. Niemand is voor haar langsgekomen in het asiel om haar weer op te halen. Toch ziet ze er goed verzorgd en gezond uit. We hebben haar AFRO genoemd. Een prachtige energieke hond met hele mooie ogen en een intens zwarte glanzende vacht.

Afro zit nu al ruim 3 jaar! in het asiel in La Nucia.

Aan haar uiterlijk zal het niet liggen. Alhoewel zwarte honden door de bank genomen wel iets langer blijven zitten heeft Afro als plus dat ze heel erg sprekende ogen heeft. Deze dame word maar wat graag even aangehaald en gekriebeld, daar gaat ze altijd wel even rustig voor zitten als beloning krijg je gerust een lik in je gezicht (is niet iedereen van gediend natuurlijk, maar soit). Natuurlijk lust ze graag een kleine traktatie, maar affectie vind zij belangrijker. Ook vind ze het s-Zomers erg lekker om in het water te springen en te spelen en af en toe eens door de struiken heenrollen tijdens de wandeling schijnt ze erg leuk te vinden.

Dus als het nu zon grappige en naar mensen toe hele lieve hond is, waarom blijft ze dan altijd achter? Well, een paar dingen. Zo is ze bestempeld als powerbreed en word daardoor geclassificeerd als potentieel gevaarlijke hond hier in Spanje. Haar werkelijke karakter heeft daar niets mee te maken, het is enkel een vaststelling van een paar uiterlijke kenmerken (o.a. kaakbreedte). En dat is problematisch want voor het bezit van zon hond moet je wel even een vergunning halen, een verzekering afsluiten, verplicht altijd met een muilkorf buiten enz. enz. Lang niet iedereen wil dat, en vaak zijn mensen die een powerbreed willen gefocussed op een duidelijk herkenbaar ras, staffords en pitbulls bijvoorbeeld.

Bij Afro is het absoluut niet duidelijk wat voor ras ze zou moeten zijn. Ik zie in haar alleen maar een labrador met een dikke kop op korte poten.

Hoe dan ook, het valt niet te ontkennen dat Afro ook een lastige kant heeft. Zo lief als ze is naar mensen toe, zon hufter kan ze zijn naar andere honden. Zeker naar honden die angst of agressie naar haar toe uitstralen reageert ze enorm fel, en dat weerhoud de meeste mensen ervan haar te adopteren.

Overigens heeft ze dat probleemgedrag niet met alle honden hoor. Ze zit alweer een poosje met een grote reu samen in een ren en tussen hun gaat alles prima. In het verleden is dat met een andere hond ook goed gegaan en ik heb zelfs speels gedrag gezien tussen haar en Duke. Dus ik zou zeggen, ze is vriendelijk naar mensen maar kieskeurig naar honden.

Het word intussen wel eens tijd dat ze een baasje vind die weet wat hij/zij in huis haalt. Iemand die rust, regelmaat en discipline kan geven. Iemand die het wel eens wil proberen heeft ze niets aan, het moet wel gaan om een persoon die er vol voor gaat. Ben jij of ken jij zon persoon? Kijk dan even op

Videos:

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Afro

 • ta22stcoupe

  ta22stcoupe

  Lid

  1 opmerkingen
  24-03-2020

  Altijd leuk haar weer te zien als we gaan wandelen.

  Vind ik leuk? 1

1 comments.   Showing 0 to 1

Schrijf een reactie