Details van de hond Debian

Nederland

Geslacht
Teef
Ras
onherleidbare kruising
Grootte
> 50cm
Leeftijd
4 jaar
Verblijfplaats
Nederland
Adoptie status
Geadopteerd in nederland

Debian verblijft sinds 22-09 bij een gastgezin in Nederland.

Debian is een lieve, aanhankelijke hond.
Ze heeft in haar verleden mogelijk dingen meegemaakt waardoor ze eerst even de kat uit de boom kijkt. Vreemde mensen, dingen of geluiden moeten eerst door haar onderzocht worden. Daarna is het goed.
Ze is heel aanhankelijk naar de mensen in haar huis. Ze is vriendelijk naar alle honden, groot of klein. Als ze enthousiast op haar af rennen vindt ze het wat spannend maar doet niet lelijk.
Als ze uitdagen tot spelen doet ze graag mee.
Ze vindt water fantastisch!
Dus mocht u een vijver hebben, weet dan dat ze daar graag in gaat.
Hard rennen met soortgenoten vindt ze het einde. Op katten reageert ze nauwelijks. Op straat vindt ze ze eerder eng dan dat ze er achteraan gaat.
Debian houdt van bij je op de bank liggen. En wil heel, heel graag gekriebeld worden. Dan gaat ze heerlijk op haar rug liggen.
Debian zou het prima doen als “enigst hond” maar wil wel erg graag plekken opzoeken waar ze andere hondenvriendjes tegen komt.
Heeft u al een hond dan is dat ook geen probleem. Wel moet ze nog een beetje leren dat de andere hond ook aandacht krijgt. Maar dat is ook logisch als je eenmaal weg bent uit het asiel. Dan wil je graag de fijne dingen voor jezelf houden.
Debian woont in een gastgezin met grote kinderen ( 16 en 17 jaar)
En een andere hond. Dit gaat prima. Ze slaapt ‘s nachts in de woonkamer, samen met de andere hond en dat gaat helemaal prima. Debian maakt niks stuk en knaagt ook niet aan meubels. 
Kleine drukke kinderen vindt ze echt spannend. 
Dat merken wij als het thuis rustig is en er bijvoorbeeld ineens iemand binnenkomt of er valt iets om. Dan vliegt ze onder de tafel.  
Ook als vreemde mensen teveel van haar willen, dan kruipt ze weg.
Laat haar maar zelf komen, ze komt echt wel, want ze wil veel te graag.
Debian zou goed passen in een huis met tuin, waar het niet al te druk is. Met baasjes die haar de mooie kanten van het leven willen laten zien. Lekkere wandelingen in natuurgebieden waar het liefst ook water is en andere honden zijn. Debian komt als je haar roept. Ze loopt al lekker los mee als ik met een roedeltje loop.
Al is het maar met 2 of 3 honden.
In de wijk is ze wat minder ontspannen. Ze is niet bang voor verkeer maar kijkt wel om zich heen wat ze allemaal kan verwachten..
Aan Debian heb je een lieve, aanhankelijke hond waar je gelijk van gaat houden.
Ze is ook nog eens prachtig om te zien.

-------------------------------

Debian werd samen met Fedora gevonden. Debian vindt het in haar kennel nog best wel spannend als ze aangelijnd moet worden, maar eenmaal buiten loopt ze lekker mee. Het is een prachtige en energieke hond.

Inmiddels zit Debian met andere honden in een park en dat gaat prima. Ze is sociaal en vriendelijk.

 

Houd u er rekening mee dat we een op vrijwilligers gebaseerde organisatie zijn en daarom kunnen we niet altijd binnen 24 uur reageren.

Maar we doen ons best om zo snel mogelijk contact met u op te nemen.

Bezoekers schreven over Debian

Er zijn nog geen reacties over Debian.
Jij kunt de eerste zijn

0 comments

Schrijf een reactie